Foto: Pixabay

Společnost Meta Platforms, dříve Facebook, se v posledních několika měsících intenzivně zaměřila na vývoj novinek pro svou chatovací aplikaci WhatsApp. Zřejmě se tím chtěl vyrovnat konkurenci a zabránit odchodu svých uživatelů. Nyní však přišel tým vývojářů s novinkou i pro druhou chatovací aplikace, Messenger.

Lidé rádi využívají chatovací aplikace, ale po nějaké době je může omrzet psaní, protože je začnou bolet prsty. Funkce, která se osvědčila i u WhatsAppu je hlasová zpráva. V případě hlasové zprávy můžete normálně mluvit, aniž by vám druhá strana skákala do řeči, a tuto audio stopu odešlete jako běžnou zprávu.

Foto: Pixabay

To si uvědomili i vývojáři a umožnili zasílání hlasových zpráv v Messengeru a jejich délku nastavili až na 30 minut, což oproti původní jedno minutě je o mnoho lepší. Mimo zasílání hlasových zpráv přišly i úpravy tzv. mizejících zpráv. Doposud totiž bylo možné zasílat jen textové zprávy.

Nyní však bude uživatelům umožněno zasílat i GIFy a obrázky. Aktivaci mizejícího režimu pak nemusíte nijak řešit a složitě hledat. Bohatě stačí, když v konverzaci přetáhnete prste směrem nahoru. Již před časem přišel Messenger také s tzv. SoundMoji, což jsou zvukové emoji. Zda se chystají ještě nějaké další novinky není v tuto chvíli známo.

Zdroj: tn.nova.cz (odkaz)