Foto: Pixabay

Při delší jízdě naším autem občas ztratíme na milisekundu pozornost a přehlédneme nějakou dopravní značku nebo se může na dálnici stát, že jedeme přesně 130 km/h a jak začneme jet z kopce, tak se auto rozjede samovolně na 150 km/h. Zkrátka i těm, kteří si dávají pozor může jejich cestu překazit policejní hlídka s oznámením, že jste překročili rychlost.

Mnoho navigací nás pak upozorňuje na stacionární radary, policejní kontroly a hlídky či na vyšší rychlost při jízdě. Jednou z nejpoužívanějších navigací na našich silnicích jsou pak Mapy.cz, které již nějakou dobu pouze ukazují vaši skutečnou rychlost podle GPS.

Nyní však právě Mapy.cz přišly s další novinkou v této oblasti a řidičům budou zvýšenou rychlost nejen hlásit graficky zvýrazněným upozorněním s aktuální rychlostí, ale také zvukovou signalizací. Úroveň upozornění se navíc bude odvíjet od míry překročení rychlosti.

Mapy.cz pak uvedly na sociálních stítích: “Na překročení rychlosti vás aplikace upozorní nejdřív vizuálně, při výrazném překračování rychlosti nově i zvukově. Pokud upozornit nechcete, můžete si funkci samozřejmě vypnout.” Zároveň představili i video, které názorně ukazuje, jak nová funkce funguje. Je zde také vidět, že upozornění se spustí až při překročení maximální povolené rychlosti o více než 15 km/h.

V tuto chvíli není ale jasné, zda tyto limity jsou striktně nastaveny nebo zda je možné je nějak nastavit. Mnoho uživatelů však podotklo, že upozornění na rychlosti pak není 100% spolehlivé, vzhledem k nepřesnosti GPS. Zároveň se objevuje i neoficiální zpráva, že do Mapy.cz přijdou i upozornění na radary. Tato zpráva však není ze strany Mapy.cz nijak potvrzena.

Zdroj: svetandroid.cz (odkaz)