Foto: Pixabay

Google Mapy jsou celosvětově nejpoužívanější navigací, i když na našem trhu se o prvenství dělí s aplikací Mapy.cz od Seznamu a aplikací Waze, která také patří Googlu. Čas od času přijdou Google Mapy s nějakou novinkou či aktualizací, kterou se snaží předehnat konkurenci.

Většina kritiků pak negativně hodnotí při porovnání Google Mapy a Mapy.cz nemožnost zobrazit turistickou mapu včetně turistických značek, což výrazně usnadňuje pohyb a orientaci v terénu. V nejnovější aktualizaci Google Map se vývojáři zaměřili právě i na chodce.

Foto: Pixabay

Aplikace by totiž měla nově obsahovat i podrobné informace o rozvržení ulic. Zde možná aplikace předběhne Mapy.cz, protože zvláště ve velkých městech lidé ocení informaci o tom, kde je chodník, kde je přechod, kde je ostrůvek pro chodce nebo dokonce přesný tvar a šířku jednotlivých silnic.

Bezesporu se jedná o velice důležité informace, a to zvláště pro lidi s kočárky nebo pro handicapované lidi na vozíku či o berlích. K vytvoření tohoto podrobného soupisu došlo i za přičinění umělé inteligence. V České republice pak mimo tuto funkci máme již několik měsíců k dispozici i funkci Live View, která zase využívá rozšířené reality, kde přes živý obraz z kamery zobrazují šipky a navigaci do „reálného“ prostoru.

Zdroj: Reddit.com (odkaz)