Foto: Pixabay

Každý, kdo má nějaký výrobní podnik či společnost, jistě dobře ví, co všechno je zapotřebí, pokud chcete své výrobky uvést na trh. V poslední době se navíc na tyto nařízení a certifikáty klade větší důraz, což je hlavně kvůli menší ekologické stopě. Pokud například chcete uvést svůj produkt na evropský trh, resp. trh Evropské unie, musí být produkt certifikován označením CE, pokud spadá do kategorie, ve které je dle nařízení Evropské unie tato certifikace vyžadována.

Foto: Pixabay

Tento certifikát pak garantuje, že výrobek splňuje bezpečnostní, zdravotní i environmentální požadavky EU. Tento certifikát je povinný pro všechny produkty na evropském trhu, bez ohledu na to, kde je produkt vyrobený. Výrobce tím, že svůj výrobek označí certifikátem CE, mimo jiné bere na sebe odpovědnost a zaručuje bezpečnost výrobku, a to plně v souladu s veškerou legislativou.

Kategorie výrobků, pro které je označení certifikátem CE, je poměrně rozsáhlá a patří se prakticky vše od elektronických zařízení, zdravotnické pomůcky, osobní ochranné pomůcky, hračky až po takové věci, jako jsou výbušniny a výtahy. Naopak toto označení není vyžadováno u chemikálií, kosmetiky či potravin.

Certifikace CE však s sebou nesou i velkou řadu výhod, protože s touto certifikací již není potřeba mít žádné další certifikáty či testování. Výrobci se otevře možnost obchodovat vlastně v jakékoliv další zemi v rámci Evropské unie a samozřejmě nesmíme zapomenout na větší důvěryhodnost výrobků.

Certifikace je však natolik složitý proces, při kterém se vyplatí obrátit se na odborníka či společnost, která vás celou certifikací provede od prvotní konzultace až po zařízení veškerých potřebných formalit i samotného certifikátu. Přesně takovou společností je PROFI CERT, která nabízí konzultace, přípravu a řešení certifikátů výrobků z plastů, plastových granulátů, fólií, autofólií, plastových obalů na potraviny, PET láhve, kontejnery na odpady, výrobky z gumy a kaučuku, oleje a pohonné hmoty.