Foto: Pixabay

WhatsApp je nejpopulárnější komunikační aplikací nejen proto, že je zadarmo, ale také proto, že usnadňuje přenos multimediálních souborů či umožňuje zabezpečenou komunikaci mezi dvěma lidmi i mezi skupinou uživatelů. WhatsApp přinesl hlavně na konci minulého roku celou řadu nových funkcí.

Možná se jednalo o malou kompenzaci za vymáhání schválení nových obchodních podmínek. Ve stejném duchu pokračuje WhatsApp i letos. Podle serveru WABetaInfo by nejnovější beta verze WhatsAppu 2.22.4.4 měla přinášet další změny ohledně odesílání mediálních souborů.

Foto: Pixabay

Až doposud, pokud jste při chatování stiskli tlačítko „fotoaparát“ a přejeli prstem nahoru, zobrazily se vám všechny nejnovější obrázky a videa, která ve svém telefonu máte. Pokud byste však chtěli najít nějaké starší video, mohl by to pro vás být již problém. Nejčastěji musíte pro odeslání staršího videa kliknout na ikonu přílohy a zvolit možnost galerie. Zde jste teprve mohli vyhledávat v historii fotografií a videí.

Nová funkce toto usnadňuje v tom, že stačí jen kliknout na ikonu „fotoaparátu“ a přejet prstem nahoru. Obratem se vám nabídnou možnosti „Nedávné“ a „Galerie“. Bohužel je tato nová funkce prozatím ve vývoji, takže si ji nemůžete vyzkoušet ani ve vaší beta verzi. V blízké budoucnosti lze však očekávat příchod ostré funkční verze. Nejde však o jedinou novinku, ale můžeme se těšit i na možnost importování historie chatu z Androidu do iOS a WhatsApp Communites.

Zdroj: AndroidPolice.com (odkaz)