Foto: Pixabay

Nedávno totiž unikly snímky, které dokazují, že WhatsApp chce změnit svou aplikaci pro počítače a více ji přizpůsobit designu operačního systému Windows. Podle vývojáře Windows FireCube společnost přidává do aplikace vrstvu Fluent Design pomocí ovládacích prvků WinUI 2.6+, což dodává aplikaci elegantní a moderní vzhled.

Pro běžného uživatele se v tohoto z pohledu ovládacích prvků příliš nezmění. Budou mít zkrátka jen nový a elegantnější kabát. Další novinkou je přidání „Reakcí“. Tuto funkci jistě znáte z mnoha jiných platforem, jako je Messenger, Slack nebo Microsoft Teams, kde na zprávu reagujete například tím, že palcem přesunete nahoru.

Nově by přesně tuto funkci měl dostat i WhatsApp. Přímo v aplikaci by pak mělo jít nastavit, ve kterých chatech byste měli být na reakci upozorněni a také jaký zvuk by toto oznámení mělo mít.

Foto: Pixabay

Jako první, kteří budou moci tuto funkci vyzkoušet, budou uživatelé iPhonů. Tato informace vychází z toho, že právě v beta verzi aplikace WhatsApp pro operační systém iOS se tato novinka objevila k testování. V budoucnu se této novinky dozajista dočkají i uživatelé mobilních zařízení s operačním systémem Android. V tuto chvíli však není přesně jasné, kdy tomu tak bude. Podle všech okolností lze však soudit, že tomu bude již brzy.

Zdroj: MSPowerUser.com (odkaz), IndianExpress.com (odkaz)