Foto: Pixabay

Zámek obrazovky

Nejdůležitější ze všeho je pak samozřejmě bezpečnost a soukromí. Proto existuje například zámek aplikace WhatsApp, který zabrání všem jiným uživatelům vašeho mobilního telefonu, aby si mohli číst ve vašich zprávách a chatech. Nastavení zámku je pak velice jednoduché, protože stačí ve vaší aplikaci otevřít „Nastavení“ a následně zvolit „Účet“.

Zde pak stačí v záložce „Soukromí“ zapnout „Zámek obrazovky“ pomocí Touch ID nebo Face ID. Po každém otevření aplikace bude tak vyžadováno biometrické ověření vaší identity, aby se zamezilo nechtěnému proniknutí cizí osoby do vaší komunikace. Je zde však jeden malý nedostatek v podobě oznámení v horní liště. Náhled zprávy se tam zobrazí i přes aktivovaný zámek a navíc je zde možnost rychle odpovědět.

Foto: Pixabay

Mizející zprávy

WhatsApp nedávno přidal také funkci tzv. „mizejících zpráv“. Ta může být velice užitečná, protože zpráva, kterou někomu zašlete bude automaticky po několika dnech smazána. Je zde možnost zapnout tuto funkci pro všechny chaty, pro jeden chat nebo pro všechny chaty s výjimkou vybraných.

Tato funkce neovlivní stávající konverzace, ale bude se vztahovat pouze na všechny budoucí zprávy. Vývojáři navíc přidali i více možností pro mizející zprávy. Jejich životnost si tak můžete nastavit na 24 hodin, 7 dní, 90 dní nebo Vypnuto. Aktivaci mizejících zpráv pak provedete velice jednoduše.

Stačí, když si otevřete „Nastavení“ > „Účet“ > „Soukromí“ a zde zapnete požadovanou funkci. Vzhledem k tomu, že tato nová funkce přišla na trh poměrně nedávno, je potřeba se ujistit, že máte aktuální verzi této aplikace. I zde není ochrana stoprocentní, protože někdo si zprávu může zkopírovat, přeposlat či pořídit snímek obrazovky pro uchování jejího obsahu.

Dvoufázové ověření

Posledním opatřením, které silně doporučujeme je aktivace dvoufázového ověření. Jde v podstatě o prozatím nejúčinnější ochranu proti hackerům, kteří se neustále snaží proniknout do účtu jednotlivých uživatelů WhatsAppu. Právě díky zabezpečení WhatsAppu je obecně považován za důvěryhodný, a proto i zprávy hackerů zaslané přes napadené účty uživatelů působí důvěryhodněji. Bohužel jejich následky jsou pak tragické a končí nulovým zůstatkem na bankovních účtech. I tato funkce se dá aktivovat v „Nastavení“ > „Účet“ > a zde je zapotřebí jen aktivovat příslušnou funkci.

Zdroj: TheSun.co.uk (odkaz)