Foto: Pixabay

Donal Trump byl prezidentem Spojených států amerických a v době svého působení ve funkci rád využíval sociální sítě, a to zejména Twitter, kam psal někdy dost kontroverzní příspěvky hraničící s pravidly a někdy i za hranicí.

Moderátoři sociálních sítí zpočátku tyto příspěvky tolerovali z důvodu toho, že se jednalo o prezidenta. Jeho příspěvky však byly někdy klasifikovány jako fake news, a proto byly moderátory doplněny o věrohodný zdroj, který se vyjadřuje ke stejné problematice, jako příspěvek.

Foto: Pixabay

Později byl jeho účet zablokován. Trump však disponuje nemalými finančními prostředky, a tak se rozhodl, že si vytvoří vlastní sociální síť, která má být konkurencí Twitteru nebo Facebooku. Nová sociální síť nese název Truth Social.

Nyní přišla informace, že dne 21. února by měla být spuštěna aplikace, která umožní připojit se do této sociální sítě. Dle dostupných informací by mělo jít v podstatě o kopii Twitteru. Aplikaci i sociální síť bude provozovat společnost Trump Media && Technology Group (TMTG) a dle oficiálního popisu má být hlavním cílem skoncovat s politickou diskriminací a má bojovat proti vlivu velkých technologických firem.

Sociální sítí to však nekončí, protože se jedná jen o první fázi velkého projektu. V další fázi má být vyvinuta videoplatforma pro předplatitele, která bude nabízet zábavné pořady, zpravodajství i podcasty. Ve třetí fázi pak bude vytvořena další platforma, která se bude věnovat jen podcastům.

Donald Trump tyto aktivity nefinancuje jen sám, ale od soukromých investorů již získal zhruba 22 miliard korun. Celý projekt nové sociální sítě pak zvýšil i tržní hodnotu společnosti TMTG, která nyní činí 115 miliard korun.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)