Foto: Pixabay

Na druhou stranu je to možná jedinečná příležitost oželet vyprahlé a skalnaté útesy u moře, kde bydlíte v malé garsonce bez jakéhokoliv pohodlí s minimálním množství památek a zajímavostí v okolí a upřít svůj zrak spíše na bohatství naší země. Naprosto ideální volbou v tomto případě je pak Morava a její vinařské srdce v okolí Pálavy.

Málokdo stihne za jednu dovolenou procestovat tuto celou oblast, a proto si představíme prozatím jen jednu část. Jedná se o útulnou obec Pavlov, kde první písemná zmínka sahá až do 11. století, a která leží právě na úpatí Pálavy. Jde o poklidnou lokalitu, která má co nabídnout a která je ve srovnání s Mikulovem o mnoho přijatelnější. I když první zmínka sahá do 11. století, historie tohoto místa je o mnoho větší a díky archeologickému výzkumu Bohuslava Klímy můžeme s jistotou prohlásit, že tuto oblast osidlovali již lovci mamutů.

PENZION A RESTAURACE FLORIAN

Zvláštní pozornost však musíme věnovat zvláště vyhlášenému penzionu a restauraci Florian. Jedná se o skutečně strategický výchozí bod pro vaši dovolenou. Nezáleží přitom, zda se chcete oddávat místnímu vinnému pokladu, procházkám mezi vinicemi, cestami po historických pamětihodnostech nebo raději trávíte dovolenou aktivněji a využijete místní sítě cyklostezek.

Penzion může nabídnout 21 lůžek na pěti pokojích a jednom apartmánu po kompletní rekonstrukci, které jsou navíc nadstandardně vybaveny. Pokud si potrpíte na romantiku, můžete si zapůjčit gril a při venkovním posezení a popíjení místního vínka užívat teplých letních nocí. Pokud si v přípravě vlastních pokrmů nevěříte, můžete využít nabídky místní restaurace.

Nejednou se pak stalo, že návštěvníci byli natolik překvapeni krásami zdejšího prostředí, že se podivovali, co je vlastně na tom moři přitahovalo. Využijte i vy v letošním roce pestrou nabídku. S rozhodováním však neotálejte, protože volné pokoje postupně mizí.