Foto: Pixabay

Instagram patří společnosti Meta, dříve Facebook, a bez pochyby patří mezi nejpopulárnější sociální sítě dneška spolu s TikTokem a Facebookem. Největší rozmach zaznamenal Instagram poté, co přidal své Reels, což je v podstatě obdoba či reakce na konkurenční sociální síť TikTok.

Doposud však byl Instagram zcela zdarma a každý zaregistrovaný uživatel mohl bez problémů konzumovat jakýkoliv obsah se mu zlíbil. Nyní se však objevují zprávy, které naznačují, že v budoucnu by mohlo být vše jinak. Už několik měsíců totiž vedení Instagramu převaluje myšlenku, že by svůj obsah zpoplatnili.

Tato myšlenka má již i hmotnou podobu, protože novinku začali již testovat první uživatelé. Půjde o funkci předplatného, která umožní předplatitelům sledovat za poplatek obsah označený jako exkluzivní. Jako první na tuto novinku upozornil Alessandro Paluzzi, což je programátor, který již nejedenkrát upozornil na nové funkce Instagramu.

Členství na Instagramu si pak budou moci jednotlivý uživatelé zakoupit v podobě pravidelných měsíčních plateb. Výši daného poplatku či paušálu stanovuje jen a pouze tvůrce daného obsahu, ale částka by měla být limitována od 21 Kč do 2 100 Kč). Předplatitelé pak dostanou ke svému jménu ještě odznak v podobě malé fialové korunky, která jim dodá pocit výjimečnosti a odliší je od běžných uživatelů. V případě sociálních sítí nejde o žádnou novinku, protože něco podobného zavedlo třeba i YouTube nebo Twitter.

Zdroj: IndiandExpress.com (odkaz)