Foto: Pixabay

Je tomu zhruba dvacet let, co os Googlu přišel panel nástrojů pro Internet Explorer od společnosti Microsoft, který měl uživatelům nabídnout možnost rychlého vyhledávání. V dnešní době však každý internetový prohlížeč tuto možnost nabízí a navíc společnost Microsoft oznámila ukončení podpory prohlížeče Internet Explorer.

Proto se i společnost Google rozhodla vypnout svůj panel nástrojů. Google však o svých záměrech neinformoval dopředu a na stránkách podpory jen umístil oznámení: „Google Toolbar pro Internet Explorer byl ukončen.“ Google se na stejné stránce snaží nalákat uživatele, aby si spíše stáhli prohlížeč Google Chrome.

Foto: Pixabay

Konec Internet Exploreru se pak také blíží a je plánován na léto příštího roku, jak uvádí společnost Microsoft: „Upozorňujeme, že desktopová aplikace Internet Explorer (IE) 11 ukončí podporu pro určité operační systémy počínaje 15. červnem 2022. Zákazníkům se doporučuje přejít na Microsoft Edge s režimem IE. Režim IE umožňuje zpětnou kompatibilitu a bude podporován minimálně do roku 2029. Společnost Microsoft navíc poskytne upozornění jeden rok před ukončením režimu IE.“

U podporovaných operačních systém by měl Internet Explorer 11 dostávat bezpečnostní aktualizace a technickou podporu po dobu životního cyklu dané verze operačního systému Windows. Hlavním koněm je pro Microsoft jejich prohlížeč Edge, který běží na jádru Chromium stejně jako Google Chrome. 

Zdroj: News.softpedia.com (odkaz)