Foto: Pixabay

Sociální síť Facebook patří jednoznačně k těm nejpopulárnějším na světě, i když se v poslední době její uživatelé příliš velkých změn nedočkali. Mateřská společnost Meta se více soustředila na WhatsApp, který v létě zaznamenal odliv některých uživatelů kvůli vynucování souhlasu s novými obchodními podmínkami.

Nyní však Meta připravila pro Facebook jednu změnu, která je tak razantní, že ovlivní miliony uživatelů po celém světě. Od roku 2015 bylo totiž možné mít nastavené místo profilové fotky i profilové video. To by mělo od 7. února být znemožněno. Do té doby máte možnost si sami zvolit svou statickou fotografii.

Pokud tak neučiníte, Facebook vám zkrátka nějakou fotku vybere sám z původního videa. Podle odhadů by se tato změna měla dotknout více než 2,9 miliard uživatelů. Facebook již před časem dokonce zamezil nahrávání těchto krátkých sedmisekundových videí. Největší záhadou však zůstává samotný důvod, proč Facebook mění svůj názor a nechce akceptovat videa místo avataru.

Nejpravděpodobnější důvod je ztráta popularity buď dané funkce nebo obecně v používání Facebooku. Zájem uživatelů si naopak získali tematické rámy, díky kterým se mohou uživatelé podělit o svůj názor. Dalším možným důvodem je, že společnost Meta plánuje vybudovat svůj virtuální vesmír a bude potřebovat, aby každý měl svou statickou profilovou fotku kvůli možnosti rozpoznání obličeje. I to je však jenom spekulace.

Zdroj: tn.nova.cz (odkaz)