Foto: Pixabay

WhatsApp je především chatovací aplikace. Nedávno však WhatsApp umožnil zasílat i hlasové zprávy, a to tak, že podržíte ikonku mikrofonu a po dobu stisku se nahrává. Po uvolnění ikonky dojde k odeslání hlasové zprávy. Nově navíc přidává i možnost zkontrolovat hlasovou zprávu před tím, než ji odešlete.

Podle oficiální zprávy se tato nová funkce pomalu zavádí na všechny platformy, což znamená iOS, Android, web i desktop. Podle nápovědy pro tuto funkci by se po stisknutí mikrofonu mělo objevit i tlačítko stop, po jehož stisknutí by se měla zobrazit možnost náhledu hlasové zprávy. Tu si pak přehrajete pomocí standardní trojúhelníkové ikony, smažete pomocí ikony koše nebo odešlete.

Foto: Pixabay

Náhledy zvukových zpráv jsou jen jednou z mnoha nových aktualizací a novinek, které nám WhatsApp za velice krátkou dobu přinesl. Na počátku tohoto roku byla například přidána možnost upravit rychlost přehrávání hlasových poznámek během poslechů. Server WABetaInfo navíc informoval, že by v blízké budoucnosti měla přijít i možnost pozastavit a obnovit nahrávání hlasové zprávy.

V září také byla potvrzena informace, že se začala testovat další nová funkce, která by zobrazila písemný přepis hlasové zprávy. Tu byste si tak mohli přečíst, místo poslouchání. Poslední z řady novinek týkajících se hlasových zpráv je jakýsi „globální přehrávač hlasových zpráv“. V praxi to bude velice jednoduché – když si v jednom chatu spustíte přehrávání hlasové zprávy, můžete během poslechu chatovat s jinou osobu v jiném chatu bez přerušení poslechu.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)