Foto: Pixabay

Uživatelé Chromebooků jsou zvyklí, že mají na svém notebooku obchod Google Play, ze kterého si do notebooku instalují různé aplikace a hry. Pro uživatele operačních systémů Windows to zní spíše jako sci-fi. Nyní se však toto sci-fi stává skutečností, protože společnost Google skutečně plánuje v příštím roce přinést hry pro Android na počítače s operačním systémem Windows, a to již v průběhu příštího roku.

Produktový ředitel pro Android, Greg Hartrell, uvedl: „Od roku 2022 budou hráči moci okusit své oblíbené hry z Google Play na prakticky všech svých zařízeních: plynule mohou přepínat mezi telefonem, tabletem, Chromebookem a počítači s Windows. Tento produkt vytvořený společností Google přináší to nejlepší z her v Google Play do více notebooků a stolních počítačů. Jsme nadšeni, že můžeme rozšířit naši platformu pro hráče, aby si své oblíbené hry pro Android mohli ještě více užít.“

Foto: Pixabay

Z prohlášení tiskového mluvčího společnosti Google vyplývá, že si tuto aplikaci vytvořila společnost Google sama, což znamená, že se společností Microsoft nespolupracovala. Výhodou nové aplikace bude, že hráči si mohou rozehrát hru na mobilu a pokračovat na počítači. Není také známo, jako emulaci bude Google používat pro převod her z Androida na Windows, ale jisté je, že tyto hry poběží lokálně, tzn. že nebudou streamované z cloudu.

Aplikace Google Play by měla bez problémů podporovat operační systémy Windows 10 a vyšší a dle slov tiskového mluvčího rozhodně nechce spoléhat na nějakou speciální integraci s Windows 11. Uživatelé tuto možnost vítají, protože Microsoft se oficiálně dohodl pouze se společností Amazon na integrování jejich Amazon App Store, což bylo dosti limitující. Aplikace by měla být dostupná již v první polovině roku 2022.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)