Foto: Pixabay

Mimo jiné se zjistilo, že saunování má také velmi pozitivní vliv na tvorbu kolagenu, který třeba vypíná pleť. Dále je saunování zcela prokazatelně účinnou prevencí proti nejrůznějším sezónním nemocem i nemocem dýchacích cest. Doktoři však upozorňují, že jde o prevenci, ale pokud již nemocní jste, neměli byste do saunu vůbec chodit. Vědecké průzkumy následně potvrdily, že pravidelní návštěvníci saun jsou zkrátka méně nemocní.

Saunování je také osvědčený doplněk, který spolu se správnou životasprávou napomáhá hubnutí. Během saunování se totiž člověk výrazně potí a díky tomu se z organismu vyplavují všechny škodlivé látky a celý organismus se začíná pročisťovat. Tím dochází k nastartování biochemických procesů, které ovlivňují i rychlost spalování tuků.

Foto: Pixabay

Právě kvůli nepříznivé situaci se někteří příznivci saunování nemohou dostat do sauny, protože nejsou třeba očkovaní nebo protože je vláda aktuálně zavřela. Naštěstí existuje i jiná možnost, než je návštěva veřejné sauny. Existuje totiž možnost zakoupení elektrických kamen nebo kamen na dřevo, která dokážou vytvořit saunu i u vás doma.

Pohodlnější na údržbu a provoz jsou bez pochyby elektrická kamna, která lze umístit prakticky kamkoliv. Jejich největší předností je pak možnost zcela bez starostí nastavit jen teplotu a dobu vytápění sauny a pak si jen bez starosti a bez koronaviru užívat. Vhodné jsou pak zejména do měst.

Varianta saunových kamen na dřevo je pak doporučovaná do venkovních saun. Výhodou této varianty je jednoduchá instalace a skutečnost, že se nemusíte starat o přívodní kabely. Dále pak mají o mnoho delší životnost a při správném zacházení vás prakticky dokážou i přežít. Tou nejlepší variantou je ale obrátit se na některou z léty prověřených a pozitivně hodnocených společností. Na našem trhu pak najdete největší výběr i podporu odborníků na webové stránce www.sauna.cz