Foto: Pixabay

Její hlavní výhodou je, že dokáže zrychlit zařízení oproti běžnému Androidu až o 30 procent. Vývojáři se s touto verzí operačního systému Android skutečně vyhráli. Obsahuje i zabudované funkce, které umožňují šetřit místo operačnímu systému a zároveň i výdrž baterie tím, že aplikace, které nepoužíváte, ale běží na pozadí, zkrátka hibernuje.

Je zde také funkce Files Go, která dokáže bezpečně odstranit soubor, který je možné do 30 dnů obnovit. Přenos souborů mezi zařízeními již také nebude problém, protože zde funguje nástroj „sdílení nablízko“. Webové stránky se vám také budou překládat jednodušeji pomocí jednoduché zkratky přímo v rozhraní.

Foto: Pixabay

Když hovoříme o novinkách, které nám Android 12 Go Edition přinese, nesmíme opomenout ani vylepšené zabezpečení osobních údajů. V panelu nástrojů si můžete jedním kliknutím zkontrolovat, veškerá oprávnění, která jste udělily jednotlivým aplikacím. Zároveň zde uvidíte, zda je vaše kamera či mikrofon právě aktivní, což je významný indikátor, zda vás někdo nešpehuje.

Velkou výhodou je, že místo přesné polohy podle GPS můžete udělit aplikacím přístup k tzv. přibližné poloze. Jedním z posledních vylepšení je možnost aktivovat účet hosta, pro případ, že musíte svůj telefon někomu zapůjčit a nechcete, aby měl přístup k vašim údajům, či aby mohl platit vaší kartou nahranou v Google Pay.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)