Foto: Pixabay

Někdo samozřejmě chce, aby jeho zpráva po čase zmizela a nikdo si ji nikdy nepřečetl. Občas ale nastane i situace, kdy nechtěně smažeme nějakou zprávu, kterou bychom rádi obnovili. Dále může nastat situace, kdy příjemce je zvědavý, co měl obdržet. Bohužel WhatsApp nám žádnou takovou možnost nenabízí, ale i přesto existuje. Připravili jsme proto návod, jak můžete omylem smazanou zprávu zase obnovit. Tento návod však funguje jen na zařízeních s operačním systémem Android.

Předně je potřeba upozornit, že bude zapotřebí použít aplikaci třetích stran a nejedná se o aplikaci spojenou s aplikací WhatsApp. Vzhledem k tomu, že všechny chaty jsou šifrované end-to-end a v praxi neexistuje způsob, jak obnovit konkrétní zprávu v chatu. Existuje však aplikace, která monitoruje oznámení, která se vám v mobilním telefonu zobrazují na horní liště.

Foto: Pixabay

Každá příchozí zpráva se totiž automaticky zobrazí právě zde a nešifrovaná. Aplikace třetích stran v praxi tak sleduje historii oznámení z aplikace WhatsApp. Nutno přiznat, že tato aplikace funguje prakticky bezchybně a je kompatibilní i s WhatsApp Business, Instagramem či Telegramem. Zde je pak návod:

  1. V obchodě Google Play si musíte nainstalovat aplikaci WAMR

  2. Po instalaci je potřeba udělit oprávnění a souhlasit s prohlášením

  3. Následně musíte vybrat, které aplikace mají být sledovány

  4. Po vybrání aplikací musíte přejíždět zprava doleva dokud se nedostanete na poslední stránku s povolením skenovat příchozí oznámení

  5. Odtud budete automaticky přesměrováni do nastavení vašeho telefonu, kde musíte aplikaci WAMR udělit přístup k oznámení.

  6. Po udělení přístupu budete přesměrováni zpět do aplikace

  7. To je vše. Pokud někdo smaže zprávu, kterou vám poslal, aplikace WAMR vás na toto upozorní a nabídne možnost přečtení smazané zprávy

Některé mobilní telefonu však mají poměrně agresivní správu operační paměti a v rámci úspory výkonu ukončují všechny procesy na pozadí a mezi nimi i WAMR. Proto je dobré umožnit v nastavení aplikací této aplikaci, aby mohla být spuštěna i na pozadí. Výjimku tvoří kontakty, u kterých jste si ve WhatsAppu ztlumili oznámení sami. Smazané zprávy z těchto kontaktů nepůjdou obnovit.

Zdroj: xda-developers.com (odkaz)