Foto: Pixabay

Nyní se objevila zpráva, že prodal poslední svůj dům a sám, ač nejbohatší na světě, bydlí v maringotce. Poslední prodaná střecha nad hlavou měla rozlohu 47 akrů a byla v Hilsborough u San Francisco Bay Area. Prodat se měla 2. prosince za 30 milionů dolarů, což je v přepočtu zhruba 674 milionů korun.

V tuto chvíli bohužel není známa identita kupujícího a realitní kancelář zastupující Elona Muska odmítla poskytnout jakékoliv detaily. Tento objekt zakoupil Musk v roce 2017 za 23 milionů dolarů od Christiana de Guigne IV, jehož rodina tuto nemovitost vlastnila více než 150 let. Někteří fanoušci kritizovali Elona Muska, že nedodržel svůj slib, že prodá všechny nemovitosti, když si tuto nemovitost v Hillsborough ponechal.

Elon pak na svém Twitteru vysvětlil, že tuto vilu si ponechal jako možnost pronajímání na různé společenské akce. Mimo tento dům vlastnil Elon Musk další tři domy ve čtvrti Bel Air v Los Angeles, které dříve patřily herci Genu Wilderovi. Ohledně kolonizace Marsu prohlásil Elon Musk v rozhovoru s Mathiasem Döpfnerem: „Postavit město na Marsu bude vyžadovat spoustu kapitálu a spoustu zdrojů. Chci být schopen se co nejvíce na budování nového města na Marsu podílet. To znamená mít hodně kapitálu.“

Elon vydal veřejný závazek, že do roku 2050 bude stabilně obývat Mars milion lidí, což není vůbec málo. Vzhledem k tomu, že již nevlastní žádné majetky uvažuje se, že se Elon sám přestěhuje do své nové kolonie na Marsu.

V praxi tak Musk nechce mít žádný majetek mimo akcií ve svých společnostech. Dále Musk dodal, že když na něj lidé útočí a říkají: „Ó, on má všechny tyhle majetky. Má všechny tyhle domy.“ může nyní s klidným svědomím prohlásit, že už majetky ani domy nemá. Během pandemie se Musk přestěhoval z Kalifornie do Texasu, kde žije v nemovitosti o hodnotě cca 50 000 dolarů v Boca Chica, kterou si pronajal od své letecké společnosti SpaceX.

Zdroj: BusinessInsider.com (odkaz)