Foto: Pixabay

Kingdome Come: Deliverence je jednou z nejpopulárnějších českých her všech dob a již svým tvůrcům přinesla nemalé zisky. Právě proto, aby mohla hra být šířena celosvětově bylo ujednáno, že se vše bude ve hře dabovat v angličtině. Málokdo z hráčů má s angličtinou problém, ale ozývali se hlasy, že by česká hra měla mít alespoň cutscény v češtině.

Proto se objevilo několik nadšenců, kteří začali dabovat cutscény a jejich tým se ve svých začátcích skládal s amatérů a polo profesionálů. Nyní se ale této iniciativy chytili nejen zapálení fanoušci Kingdome Come, ale také vývojáři z autorského studia Warhorse. Na pozici creative director v tomto studiu pracuje i Daniel Vávra, který stojí i za další legendární hrou Mafie.

Právě Daniel Vávra propůjčil ve hře svůj obličej panu Hanušovi z Lipé, kterého nově doplnil i o český dabing. K dispozici je exkluzivně i první cutscéna, která je zasazena přímo do dabingu Daniela Vávry. Pokud se tedy ve hře objevují nějaké nadávky, můžou v českém podání vyznít o to barvitěji.

Přeci jen nadávek máme více než angličtina. Vypravěčem celé hry bude výborný dabér Jan Přeučil. Lze tedy říci, že se máme skutečně na co těšit. V tuto chvíli se však bohužel neví, kdy bude celé dílo dokončeno, kdy půjde na trh a zda vyjde jako aktualizace hry nebo možnost zakoupit další doplněk.

Zdroj: Vortex.cz (odkaz)