Foto: Pixabay

Společnost Facebook se během letošního roku přejmenovala na společnost Meta a zároveň oznámila, že připravuje svůj vlastní virtuální vesmír. Ten by měl být revoluční hned z několika důvodů. Předně by měl přesunout prakticky veškerý život do virtuálního světa.

Lidé si zde budou moci domlouvat obchodní schůzky, pořádat konference a mnoho dalšího. Seznam veškerých možností virtuálního vesmíru „Metaverse“ ještě není k dispozici, protože to majitel společnosti, Mark Zuckerberg, prozatím drží v tajnosti.

K celému konceptu se nově vyjádřil pro „The Babylon Bee“ i nejbohatší muž světa Elon Musk, který je známý svým pokrokovým přístupem. Mnoho lidí by proto mohlo očekávat nadšení nebo dokonce i možnou spolupráci Elona Muska na Metaverse. To se však nekoná.

Elon Musk namísto toho celý koncept společnosti Meta zkritizoval. Nejdříve položil řečnickou otázku: „Jsem snad jako jeden z těch lidí, kteří v roce 1995 odmítali internet jako pouhý výstřelek nebo něco, z čeho nikdy nic být nemůže?“ Poté dodal: „Jasně, že si můžeš dát televizi na nos, ale nejsem přesvědčený, že tě to zavede do virtuálního vesmíru metaverse.“

Z praktického hlediska ještě Elon Musk poznamenal, že mít náhlavní soupravu nasazenou celý den na hlavě je skutečně nepohodlné, a proto se domnívá, že lidstvo je ještě daleko od toho, aby zmizelo nenávratně ve virtuálním vesmíru. Obecně se dá říci, že z myšlenky virtuálního vesmíru není v tuto chvíli ani trochu nadšený a vůbec ji nepodporuje.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)