Foto: Pixabay

Venku se sice ochladilo, ale teploty se ještě drží nad nulou. To ale samozřejmě není důvod přestat pracovat, protože jak se říká, čas jsou peníze. A pro každého zaměstnavatele je nezbytné, aby jeho zaměstnanci toho stihli při práci ideálně co nejvíce. Výkonnost zaměstnanců ale závisí hned na několika faktorech.

Takovými faktory bez pochyby je, že každý zaměstnanec musí být najedený a napitý. Někteří zaměstnavatelé dávají pauzu na jídlo jen jednou za 4 hodiny, ale hladový zaměstnanec je z logiky věci nevrlý a na jeho výkonnosti se hlad také neprojevuje pozitivně. Dále musí pracovat v příjemném kolektivu. To řeší většina společností pomocí nějakých teambuildingových akcí, které mají stmelit celý kolektiv, aby zde nepracovalo 20 jednotlivců, ale jeden tým.

Foto: Pixabay

Posledním, ale možná nejdůležitějším, faktorem je pak pohodlí. Je důležité vytvořit pro své zaměstnance zázemí, kde se budou cítit dobře. Mimo jiné souvisí pohodlí i s oblečením, které od svého zaměstnavatele nafasují. Někteří zaměstnanci bohužel volí levné zboží z Číny s tím, že to stačí.

V praxi to sice zaměstnanec obleče, ale vzhledem k podílu umělých vláken se v tom potí, přehřívá a leckdy se toto oblečení po vyprání i srazí, i když se pere dle návodu. Pokud je zaměstnanec zpocený a má nepohodlné oblečení, které ho kouše, nemůže pracovat na plno. Většinu času se pak bude soustředit právě na toto levné oblečení.

Záměr zaměstnavatele, ušetřit na oblečení pár korun, se projeví tak, že výkonnost může klesnout řádově až o desítky procent, čímž dojde k ztrátě potencionálního zisku. Ve finále tak zaměstnavatel akorát prodělá. Proto se z těchto důvodů vyplatí investovat do kvalitního oblečení jako například pracovní trička s dlouhým rukávem, jejichž cena se vám hravě zaplatí na výkonnosti zaměstnanců.

Vyplatí se proto obrátit se na odborníky, jako je web www.xfer.cz, jež je tradičním výrobcem textilu s více než dvacetiletou tradicí. Díky tomu, že textil přímo vyrábí, mohou přesně ručit za kvalitu svého zboží. Výběr v kategorii pracovní tričko – dlouhý rukáv již proto nebude žádný problém, ale spíše otázka pár minut. Buďte chytří a dopřejte svým zaměstnancům kvalitu, rádi vám to vrátí na zisku zpět.