Foto: Pixabay

O tom, že na hranicích mezi Polskem a Běloruskem to poslední dobou pořádně vře jsme vás již několikrát informovali. Nyní se situace opět vyvinula. Podle nejnovějších zpráv by měla Česká armáda jít na pomoc Polsku, které stojí v tuto chvíli samo spolu s Britskými vojáky proti Běloruským vojákům.

Polsko tuto nabídku přijalo a s největší pravděpodobností by česká armáda měla vyslat do boje své ženisty pro pomoc se zajištěním hraničních plotů. Tuto misi však musí ještě schválit parlament ČR, který také určí konkrétní podobu naší pomoci.

Foto: Pixabay

Podle bezpečnostních expertů je to důležité i pro ochránění společné hranice NATO a Evropské unie a zabránit organizované nelegální migraci, kterou provozuje režim Běloruského prezidenta Lukašenka. Ve hře je ještě pomoc dalších zemí z V4.

Stejně jako Polsko prosí své spojence o pomoc, rozhodl se i Lukašenko požádat svého největšího spojence o pomoc – Ruskou federaci. V případě, že proti sobě stanou Ruská federace a NATO, může se celý konflikt velice rychle zvrátit v globální konflikt či přímo ve válku.

Zdroj: iDnes.cz (odkaz)