Foto: Pixabay

Dle jeho plánů to chce stihnout ještě do konce této dekády. Podle předběžných návrhů by Bezosova vesmírná stanice měla mít až 3 000 metrů čtverečních prostoru pro celkem deseti člennou posádku.

Tuto vesmírnou stanici by měl vybudovat ve spolupráci se společnostmi Sierra Space a Boeing. Plány na výstavbu nové vesmírné stanice pravděpodobně úzce souvisí s výzvou NASA, která vyhlásila soutěž o financování náhradní vesmírné stanice místo ISS, která má být podle technický údajů v roce 2030 na konci životnosti.

Na konci soutěže měla NASA vybrat dva až čtyři výherce, kterým pak přerozdělí výhru v podobě necelých 9 miliard korun. Proslýchá se, že do této soutěže se zapojí i Bezosův největší konkurent Elon Musk. Nicméně pokud se Elon Musk nezúčastní této soutěže, byl předehnal by Bezos Muska v dobývání vesmíru a dočasně by i zvítězil, protože by vlastnil vesmírnou stanici, kde by Musk dělal „taxi službu“.  

Nyní přišla nejnovější zpráva, že NASA se rozhodla financovat vývoj této vesmírné stanice, která se tak s největší pravděpodobností stane náhradou za ISS. Nová stanice by tak mohla být dle slov autorů nejen místem pro vědecké bádání, ale také místem, které se dá komerčně využít.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)