Foto: Pixabay

Letošní rok byl velice plodný, co se trhu s kryptoměnami týče. Hned zkraje roku rozdmýchal celý trh Elon Musk svými příspěvky ohledně Bitcoinu. To katapultovalo jeho hodnotu do rekordních výšin. O další růst se postaraly společnosti, které se rozhodly akceptovat Bitcoin jako oficiální platidlo, čímž posílily jeho postavení.

Kryptoměny se dají nejen směnit za jiné kryptoměny, ale také za klasické dolary. Největší směnárnou kryptoměn je Coinbase. V úterý dopoledne bylo hned několik uživatelů této směnárny velice příjemně překvapeno. Hodnota jejich financí v této aplikaci se totiž bez důvodně znásobila, a tak měli jednotlivý uživatelé na svých účtech miliony až miliardy.

Nešlo ale o prudký nárůst hodnoty nějaké kryptoměny, ale o chybu Coinbase, a to jen v zobrazování zůstatku. Prostředky na účtech uživatelů se nijak nezměnily. Většina uživatelů, která zjistila, že se stali z minuty na minuty miliardáři byla nejdříve nadšena, ale pak přišlo spíše zmatení a nepochopení. V případě astronomických částek bylo jasné, že jde spíše o chybu než realitu.

Bohužel nejde o jedinou chybu, se kterou jsme se mohli v případě Coinbase setkat. V nedávné době jsme zaznamenali například problémy s přihlašováním do svých uživatelských účtů. Uživatelé, kteří měli účet celé týdny nedostupný, nyní Coinbase žalují pro ušlý zisk vzniklý nemožností obchodovat.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)