Foto: Pixabay

Každý asi ví, že nejpopulárnější chatovací aplikace je WhatsApp. Vývojáři této aplikace to vědí také, a proto se snaží poslední dobou přicházet s neustálými novinkami. Jedná se například o možnost šifrovat své zálohy, přesouvat svá data mezi operačními systémy iOS a Android a také v neposlední řadě možnost provozovat aplikaci WhatsApp na více zařízeních současně.

Vývojáři WhatsApp nyní uveřejnili informaci, že poslední zmíněnou novinku plánují ještě vylepšit. Připraví totiž zcela novou aplikaci na počítač. Na rozdíl od ostatní změn, které ještě nejsou veřejně dostupné a budeme si muset na jejich nasazení počkat, máte možnost vyzkoušet si novou aplikaci WhatsApp již dnes.

Foto: Pixabay

Ta je totiž dostupná jako betaverze přímo v Microsoft Store. Zajímavé je, že se jedná o tzv. UWP aplikaci, se kterými nechce mít společnost Microsoft většinou nic společného. V rámci nové aplikace se můžete těšit na výrazně rychlejší chod a daleko hladší design.

Zmizely například separátory mezi nabídkami a kontakty. Nová aplikace navíc využívá plný potenciál a designové prvky z operačních systémů Windows 10 a Windows 11. Další novinkou je, že by aplikace WhatsApp měla běžet na pozadí, což znamená, že vás bude informovat o nových zprávách pomocí oznámení.

Zdroj: Neowin.net (odkaz)