Foto: Pixabay

Americký animovaný seriál Simpsonovi vznikl již v roce 1989 a od té doby si stabilně drží již několikátou generaci svých příznivců. Pozoruhodné na tomto seriálu je, že podle některých fanoušků umí jeho autoři předpovídat budoucnost a jsou to vizionáři.

Již mnohokrát se stalo, že se objevila v seriálu nějaká událost či technologie, která se po několika letech objevila i ve skutečnosti. Důkazem toho je třeba i inaugurace prezidenta Joea Bidena, když si jeho viceprezidentka, Kamala Harris, zvolila naprosto stejný outfit jako Lisa Simpsonová v jednom díle z roku 2000, kde byla Lisa novou prezidentkou USA. Kamala Harris se dokonce trefila i do výběru náhrdelníku.

Z dalších předpovědí můžeme jmenovat útok na newyorská dvojčata, výrobu iPodu, jmenování Donalda Trumpa prezidentem či vznik chytrých hodinek. Jednou z nejaktuálnějších záležitostí, kterou dokázali tvůrci predikovat, je i příchod pandemie koronaviru.

Díl o příchodu koronaviru nese název „Marge za mřížemi“ a měl premiéru v roce 1993. Na počátku dílu si jednotlivý občané ze Springfieldu objednávají na základě lákavé reklamy odšťavňovač na ovoce, který se vyrábí v japonské Ósace. Zde je však jeden z dělníků nakažen novým druhem chřipky a svého kolegu prosí: „Neříkej šéfovi, že mám chřipku.“

Tento virus se však dostane i do krabic, které jsou zaslány do Springfieldu, kde se začne raketově šířit. Seriálový virus je nazván jako „Chřipka z Osaky.“ Je zde velká paralela s koronavirem, který se začal šířit z čínského Wu-chanu v prosinci. Je tak otázkou, jak mohli tvůrci pořadu vědět, že virus přijde z východní Asie.

Zdroj: Reflex.cz (odkaz)