Foto: Pixabay

Počítač je úžasná věc, která žene celou naši společnost kupředu. To v praxi znamená, že používáme stále lepší aplikace a stále propracovanější počítačové hry. Tyto softwarové záležitosti ale mají zpravidla dosti velké nároky na hardware, resp. na výkon vašeho počítače. Problém nastává v tom, že vývoj jde dopředu tak rychle, že najednou jste vy se svým starým počítačem paralyzováni a musíte si odepřít nejnovější herní tituly, nebo se může stát, že vám nebude umožněno nainstalovat si ani nejnovější operační systém Windows 11.

Každý hráč si dozajista chce užít novou hru na maximální rozlišení a co možná nejvyšší úroveň detailů. Někteří z nás jsou pak rádi, že vůbec hru zapnou na minimální grafickou úroveň a poslední skupina jen tiše závidí. Nutno přiznat, že na pořádný herní zážitek je vždycky lepší mít desktopový počítač než notebook.

Foto: Pixabay

Rozdíl pak není jen v ceně, kde u notebooku musí být vše miniaturizováno a tím se vše prodraží, ale i z pohledu například větrání je klasický desktop rozhodně lepší volba. Na našem trhu sice není problém sehnat univerzální desktop s nějakými průměrnými parametry, ale výrobci již hotových sestav rádi optimalizují hardware tak, aby byl problém ho v budoucnu vyměnit za nový kus.

Proto je mezi hráči stále populárnější sestavení celého desktopu na klíč. Tato varianta nabízí bezpočet výhod, jako optimalizace výkonu, nižší náklady, možnost v budoucnu vyměnit součástku za lepší, atd. I sestavování herních sestav je poměrně náročné a vyžaduje hlubší povědomí o celé problematice.

Musíte si uvědomit, že ne každá základní deska pracuje s každým procesorem, nebo že musíte správně spočítat výkon, abyste měli dostačující zdroj a chlazení, atd. Proto je určitě lepší svěřit se do rukou odborníkům, kterým stačí říci, jaké tituly chcete hrát, nebo jaké máte požadavky a oni vám do pár dnů připraví vaši herní PC sestavu.

Klasickým a uživatelsky velice dobře hodnoceným e-shopem je pak herni-pc-sestavy.cz, kde najdete přehledně roztříděné kategorie herních pc sestav podle toho, co chcete hrát a jaké máte nároky. Pokud máte speciální přání nebude problém kontaktovat zákaznickou podporu a domluvit se. Budete tak mít jistotu, že vaše pc sestava bude optimalizovaná a vše bude kompatibilní.