Foto: Pixabay

Pandemie koronaviru paralyzovala prakticky celý svět a většina vlád světa se upínalo k očkování, jakožto k jedinému řešení. I když má poměrně velké procento lidí pochyby o jejich bezpečnosti a vadí jim malá účinnost, je to v tuto chvíli jediné, co proti koronaviru máme. Před nedávnem Rakousko zavedlo povinné očkování, čímž otevřelo tuto otázku i v ostatních zemích Evropy.

V souvislosti s problémem ohledně povinného očkování odpovídal současný ministr zdravotnictví, Adam Vojtěch, na otázky pro server Novinky.cz. Mimo jiné zde řekl, že již museli upravit mystifikující slogan „Udělejme tečku za koronavirem,“ protože dnes již víme, že pouhé očkování současnými vakcínami koronavirus nevymýtí.

Nejsme schopni virus vymýtit. Žádný systém na světě není schopen to zvládnout, a musíme proto ochránit nemocnice. Problémy s udržením nemocnic má i Německo.

Zároveň musel ministr zdravotnictví smutně přiznat, že současné lidstvo není schopno virus vymýtit. Doslova pak řekl: „Nejsme schopni virus vymýtit. Žádný systém na světě není schopen to zvládnout, a musíme proto ochránit nemocnice. Problémy s udržením nemocnic má i Německo.“

Doplnil však, že vakcinace je zatím to nejlepší řešení a proto je jeho cílem proočkovat populaci. Jeho záměr je cílit na rizikové skupiny a podle něj zde zkrátka jiná možnost není. V případě, že by se přeplnily nemocnice, mělo by to katastrofický dopad na všechny občany protože by byla omezena základní péče. K tomu ostatně již došlo v celém Libereckém kraji, kam byla povolána i armáda. Další komplikací je nová jihoafrická mutace viru, která je pravděpodobně odolnější vůči současným vakcínám.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)