Foto: Pixabay

Právě proto se NATO rozhodlo vyslat britská obrněná vozidla do Německa pro případ pohotovosti. Zajímavé je, že je to zrovna rok, co se britská vojska z Německa stáhly. Velitel britských pozemních sil, Ralph Wooddiesse, uvedl:„Posíláme podstatnou část našich obrněných vozidel dopředu, aby se mohly rychleji přesunout tam na kontinentě, kde by mohly být potřeba.“

Základna NATO v německém Sennelageru se tak stane jednou ze tří hlavních britských základen pozemních sil v zahraničí spolu se základnami v Keni a Ománu. Tato nová politika britské armády je pak obrat o 180 stupňů, protože britská vojska byla přítomna v Německu celých 75 let.

Poté započal stěhování britských základen a veškeré britské vojenské techniky, včetně 20 tisíc vojáků, které skončilo minulý rok. Nyní se také situace s v mezinárodní politice tak vyostřila že ji NATO hodnotí jako možnou předzvěst případného útoku. Ruská federace tento názor odmítá a sama varuje před provokacemi ze strany Ukrajiny.

Na druhou stranu je nutné zmínit, že i Británie se dopouští provokací, když nechala svou loď naschvál provokativně plout v ruských vodách v Černém moři. Tím je však situace ještě horší, protože tyto drobné provokace mohou exponenciálně celý spor jen zhoršit.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)