Foto: Pixabay

Společnost Prusa Research byla založena Josefem Průšou a patří mezi jednu z nejúspěšnějších společností u nás. Její hlavní obor podnikání je výroba a prodej 3D tiskáren. V době koronaviru společnost hodně pomáhala tisknutím ochranných štítů, ale sama také v této době znásobila své zisky.

Sídlo společnosti je v ne příliš vzhledné budově v Holešovicích v Praze. V době, kdy má společnost tržby přes dvě miliardy, se její zakladatel rozhodl, že by to chtělo nějakou firemní chatu, kde by také mohly probíhat firemní akce. Podmínkou však bylo, aby to bylo v dojezdové vzdálenosti od Prahy. Nakonec to dopadlo tak, že si Josef Průša jako „firemní chatu“ vybral zámek Prčice nedaleko za Prahou.

„Chtěli jsme bezpečné útočiště za Prahou pro náš tým. To se podařilo, děláme tam teambuildingy, a když je někdo otrávený z toho, že má sedět v Praze v kanceláři, tak může odjet pracovat tam. Už jsme tam vymysleli spoustu nových věcí. Po tom roce a něco pandemie je změna prostředí dost osvěžující. Předtím jsme byli zvyklí jezdit společně po výstavách po celém světě, o to jsme přišli, a tak jsme teď na zámku.“

Pořizovací cena tohoto sídla zatím není známá. Tento zámek však je historicky velice cenný, protože jeho minulost sahá až do 12.století. Mezi majiteli pak byli páni Rožmberkové a Valdštejnové. Nový majitel chce celý areál zvelebit a park nabízet k pronájmu na soukromé akce.

Zdroj: SeznamZprávy.cz (odkaz)