Foto: Pixabay

Pro někoho je sociální síť Facebook smysl života a tráví zde veškerý volný čas a pro někoho to je jen špatný element, který škodí společnosti. Takto to alespoň tvrdí průzkum společnosti SSRS. Podle tohoto průzkumu až 76% dospělých Američanů vnímá Facebook jako škodlivý pro společnost.

Pravý opak, že je společnost prospěšná, si myslí jen 11% dotázaných. Dále pak uvedla polovina dotázaných, že zná někoho, kdo uvěřil konspiračním teoriím právě kvůli obsahu z Facebooku. Toto hodnocení pak je naprosto nezávislé na věku, pohlaví, náboženství či etnickému původu.

Foto: Pixabay

Zajímavé pak je, že tento názor sdílí i 70%, kteří sami navštěvují pravidelně Facebook. Tito uživatelé se však nedokážou shodnout, zda Facebook škodí společnosti kvůli platformě samotné nebo spíše v tom, jak ho lidé používají.

Facebook je každopádně velice kontroverzní téma, a to i v souvislosti s novou aférou, kdy unikly interní dokumenty, které odhalují neschopnost sociální sítě vypořádávat se s nenávistným obsahem jinde než v USA. Lidé pak obecně podle průzkumu nevěří těmto technologických firmám a požadují jejich větší regulaci ze strany státu.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)