Foto: Pixabay

Bývalý americký prezident Donald Trump velice rád v době své vlády publikoval velice kontroverzní příspěvky a názory na různých sociálních sítích a zejména pak na Twitteru. Tyto sítě to zprvu ignorovaly, protože se přeci jen jednalo o amerického prezidenta. Poté začaly dodávat k jeho příspěvkům informaci, že se jedná o neověřený zdroj a případně i přikládaly ověřené vědecké studie, které vyvracejí tvrzení Donalda Trumpa.

Nakonec jim však došla trpělivost a zablokovaly jeho účet. Donald Trump si to samozřejmě nenechal líbit a odvolával se kam mohl až nakonec skončil u soudu, kde žaloval Twitter za neoprávněné zablokování účtu a za omezování svobody slova. V tomto momentě však Donald Trump nechce setrvat a chce nějakým směrem ventilovat své názory.

Vzhledem k tomu, že je miliardář, má dostatek prostředků k tomu, aby tento problém vyřešil. Přesně to se podle nejnovější zpráv chystá udělat a založí vlastní sociální síť nazvanou „TRUTH Social“ neboli „Pravda“. V praxi pak půjde nejen o sociální síť, ale také o nástroj, jakým může bojovat proti technologickým gigantů, které nikdy neměl příliš v lásce, protože dle jeho názoru tito giganti umlčeli jeho názor a ovlivnili tak výsledek amerických voleb.

Podle výzkumu New York University z počátku tohoto roku neexistuje žádný důkaz hovořící o zaujatosti, nezákonném jednání či omezování svobody slova ze strany sociálních sítí. Pravdou však zůstává, že sociální sítě Facebook a Twitter zakázaly Trumpovi přístup k jeho účtům na těchto platformách jako důsledek nepokojů v americkém Kapitolu ze 6.ledna.

Doslova pak samotný bývalý prezident uvedl, že žijeme ve světě, kde má Taliban možnost volně publikovat na Twitteru a jemu byla tato možnost odepřena. V své sociální síti TRUTH Social však bude pánem a nikdo ho nezablokuje. Svou beta verzi spustí pro zvané hosty již příští měsíc. Pro veřejnost se pak otevře na počátku roku 2022. Není však jisté, zda to bude pouze pro občany Spojených států amerických nebo i pro zbytek světa.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)