Foto: Pixabay

Vlády většiny zemí vyzývají hromadně své občany, aby se nechali očkovat proti koronaviru. Doufají totiž, že pokud dosáhne populace určité míry proočkovanosti, získá se tzv. kolektivní imunita, a dle názoru odborníků je to jediný způsob, jak podchytit zákeřnou pandemii koronaviru.

Bohužel některé věkové skupiny odmítají z různých osobních či náboženských očkování a vládní představitelé jsou nuceni vymýšlet nejrůznější kampaně, aby se nechalo očkovat co nejvíce lidí. U nás běží kampaň v médiích, kde slavné osobnosti přesvědčují k očkování a vysvětlují jeho výhody.

Foto: Pixabay

V Řecku to kupříkladu pojali trochu jinak. Každý, kdo se zde totiž nechá naočkovat a také každý ve věku 15 až 17 let, kteří se nechali naočkovat i v minulosti, dostanou zcela zdarma od svého operátora balíček s mobilními daty.

V případě nezletilých musí tuto žádost jednoznačně podat jejich zákonný zástupce na speciálně zřízených webových stránkách vlády. Po úspěšném schválení žádosti pak bude na dotyčném čísle aktivován balíček mobilních dat ve výši 10 GB na pět měsíců zadarmo. Řecko je z pohledu Evropské unie silně podprůměrné, co se týče proočkovanosti svých obyvatel. V České republice se uvažovalo poskytnout všem nově naočkovaným jednorázově poukázku na 500 Kč.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)