Foto: Pixabay

Farmville je naprosto klasická hra z herního studia Zynga, která měla svou premiéru v roce 2009. Jde o jednoduchou hru, kde se představujete v roli farmáře, který se postupně rozrůstá až na impérium. Začínáte s jedním políčkem a postupně přibíráte a přikupujete další pole, zvířata, slepice, krávy, mlékárnu, atd.

I když touto hrou skuteční hráči pohrdají, získala si úspěch podložený desítkami milionů stáhnutí a stala se jednou z nejúspěšnějších her všech dob. Její zlaté období sice již minulo, ale nyní se můžeme nostalgicky na další a tentokráte třetí díl.

Zhruba před deseti lety bylo prakticky nemožné být na Facebooku a nevšimnout si úspěchu svých přátel, kteří vypěstovali a sklidili obilí. Úspěch byl tak obrovský, že některá filmová studia dokonce uvažovala o natočení filmu na motivy této hry.

Původně byla tato hra umístěna na internetu a byla naprogramována v dnes již mrtvém programovacím jazyku Flash. Vývojové studio Zynga proto přišlo s chytrým nápadem předělat jejich hru na mobilní platformu a znovu zkusit dobýt svět. V nové verzi se prý můžeme těšit mimo starého konceptu na 150 druhý zvířat, lepší grafiku, dynamicky měnící se počasí a propracovanou stylizaci. Premiéra třetí verze bude 4.listopadu tohoto roku jak pro Android, tak pro iOS.

Zdroj: IndiaTimes.com (odkaz)