Foto: Pixabay

Trilogie Pán prstenů, která byla zfilmována již před dvaceti lety pod taktovkou Petera Jacksona, zaznamenala nevídaný úspěch. Celý děj je pak na motivy stejnojmenného literárního díla z pera J.R.R. Tolkiena. Hlavní roli hobita Froda pak ztvárnil herec Elijah Wood.

Právě Eliah Wood se v podcastu Amrchair Expert, kde byl jako zvaný host, podělil o jednu skutečně zajímavou zprávu ze zákulisí natáčení Pána prstenů, respektive z jeho produkce. Jde o to, že na výsostné přání přímo režiséra, Petera Jacksona, měl hlavní vůdce skřetů, Morgoth, mít podobu producenta Harveyho Weinsteina.

Morgotha jsme mohli vidět v posledním dílu „Návrat krále,“ kde se vedl mordorská vojska proti spojencům v Minas Thirit. Harvey Weinstein se proslavil spíše než pro svou filmovou tvorbu pro sexuální obtěžování žen, za což byl také odsouzen.

Důvodem vtipu ze strany Petera Jacksona byl fakt, že původně se měl totiž Pán prstenů natáčet pod studiem Miramax, jemuž v té době šéfoval právě Weinstein. Postupem času se však Weinstein a Jackson dost rozhádali. Důvodem velkých sporů byl požadavek Jacksona natočit pouze jeden díl. Chtěl tím ošidit svět o jednu z nejlepších trilogií vůbec.

Jackson si však trval na svém a chtěl natočit alespoň dva díly. Weinstein pak vyhrožoval Jacksnovi, že ho vymění za Quentina Tarantina. To by samo o sobě bylo také dobré, nicméně lepší je trilogie s tím, že každý díl trvá okolo třech hodin. Naproti tomu jeden 90 minutový díl rozhodně nemůže vynahradit současnou podobu.

Výsledkem toho bylo, že Jackson rozvázal poměr s Miramaxem a začal spolupracovat se studiem New Line Cinema, kde se dohodl na natočení třech dílů. Eliah Wood pak uvedl, že podoba Morgotha je vzkaz Weinsteinovi: „Nas*r si“.

Zdroj: news.sky.com (odkaz)