Foto: Pixabay

Tou hrozbou, před kterou varovali experti již před několika měsíci, jsou nelegální kopie her, ve kterých je velice často ukryt vir. Na velké nebezpečí upozorňují i odborníci z Avast Threat Labs, podle kterých tato hrozba exponenciálně roste.

V tuto chvíli jsou na trhu dva největší viry, a to je BloodyStealer, který hlavně odcizuje cookies, přihlašovací údaje, hesla, údaje k platebním kartám. Dále tento vir krade celé herní účty, které pak mohou hackeři dále výhodně prodávat.

Foto: Pixabay

Druhým nebezpečím je vir Crackonosh, který je spíše malware a nainstaluje do vašeho počítače těžařský program. Ten poté začne těžit na pozadí a nepozorovaně kryptoměnu Monero a výtěžek ukládá do anonymní peněženky hackerů.

Z pohledu odborníků se jedná o poměrně chytrý tah, protože hráči mají svá zařízení zapnutá větší část dne a bývají to zpravidla nejvýkonnější stroje. Díky tomu je zde potenciál vytěžit opravdu velké množství kryptoměny. Navíc malware vypne veškeré bezpečnostní aplikace nainstalované v PC, veškeré aktualizace a tím pádem nehrozí, že by někdo tento malware objevil.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)