Foto: archiv společnosti Smarty.cz

„Těším se na nové výzvy, které mě ve Smarty čekají. Z uvedení vlastní řady počítačů, na kterém jsem se podílel, mám velkou radost. Věřím, že z ní bude brzy srdcová záležitost českých gamerů.“

Tomáš Jílek studoval na VUT FIT v Brně. Poté deset let sbíral zkušenosti jako produktový manažer pro výrobu počítačů v T.S.Bohemia. Je fanouškem do IT a sestavování počítačů. Ve volném čase je vášnivým hráčem her, mezi jeho nejoblíbenější patří česká klasika Mafia nebo World of Tanks.

O Smarty:

Společnost Smarty založil v roce 2012 Petr Syrůček. Navázal tak na své předchozí podnikatelské zkušenosti například s provozováním sítě franšízových prodejen O2 či distribucí elektroniky do celé CEE. Se svým spolužákem založil společnost Kiboon a do ČR dovezli první mobily značek Samsung a HTC. Do společnosti Smarty dnes patří mimo jiné multibrandový e-shop s elektronikou smarty.cz a prémiový prodejce značky Apple iWant. Ten v České republice kromě e-shopu provozuje 10 značkových kamenných prodejen. V roce 2020 společnost dosáhla obratu 2,3 miliardy korun. V roce 2021 získala značku a síť prodejen JRC, s nimiž chystá rozsáhlou expanzi. V tomtéž roce spustila prodej vlastní značky počítačů. E-shop smarty.cz a iWant se kromě nabídky komplexního portfolia telco&IT&smart elektroniky zaměřují také na celorepublikovou obsluhu B2B zákazníků všech velikostí, poskytování IT služeb, vlastní financování či pronájem koncových zařízení, servisní i bazarové služby či pořádání pravidelných workshopů a školení na míru pro firemní i běžné zákazníky.