Foto: Pixabay

V dnešní uspěchané době nemá nikdo většinou na nic čas. Navíc díky pandemii koronaviru zůstávali celé firmy zavřené nebo se jejich činnost přesunula na home-office. Stejně tak úřady pracovaly v omezeném režimu. Bohužel to nás nezbavuje povinnosti a nutnosti čas od času podepsat novou smlouvu, daňové přiznání či úřední dokument.

V praxi tak musíme stáhnout předlohu nebo daný dokument s internetu, vytisknout ho, podepsat, dát do obálky a poslat doporučeně poštou, což zabere mnoho času a upřímně poštovné také není zadarmo. V případě, že posíláte dokumenty jednou za čas, možná si myslíte, že se vám to takto vyplatí, ale vězte, že existuje i daleko pohodlnější a levnější způsob.

Jde o tzv. elektronický podpis. Ten si bohužel nezřídíte sami, ale musíte prostřednictvím některé instituce a v tomto případě je nejlepší a nejbezpečnější obrátit se na tu největší českou platformu pro elektronické podpisy, a to jak v případě domácností, tak v případě korporací. Řeč je o společnosti Signosoft, která má až 80% podíl na trhu a vykazuje již 10 milionů podepsaných dokumentů.

Foto: Pixabay

JAKÉ JSOU MOŽNOSTI ELEKTRONICKÉHO PODPISU?

Tato společnost pokrývá prakticky všechny možnosti podepisování dokumentů, takže nabízí i Signosoft aplikace pro operační systému Google Play a AppStore pro případ, že chcete podepisovat dokumenty na svém mobilním telefonu nebo tabletu. Každý klient má pak přístup do svého účtu u společnosti Signosoft a díky tomu i dostupný Signosoft Cloud, čili online prostor, kde jsou uloženy veškeré podepsané dokumenty. Není tak žádný problém spravovat elektronické podpisy online.

Nespornou výhodou je, že můžete přidat až nekonečné množství podpisů a podpisovatelů, jediné za co totiž platíte, je odeslaný dokument. Pokud jste korporace a potřebujete mít možnost elektronického podpisu pro klienty, máte možnost využít i speciální podpisový hardware, neboli signpad. V případě, že si nejste jisti touto službou, můžete si ji zcela zdarma vyzkoušet na prvních pěti dokumentech, a to s plnou funkčností. Do budoucna pak připravují vývojáři společnosti i free verzi s omezenou funkcionalitou. Pokud vás tato možnost zaujala, není nic jednoduššího než se zaregistrovat na stránkách Signosoft nebo si stáhnout jejich mobilní aplikaci.