Foto: Pixabay

Mnoho lidí a zejména mladistvých má v oblibě využívat možnosti rozšířené reality, které jsou dnes zabudovány v každém lepším mobilním telefonu a mimo jiné je nabízí i aplikace Messenger od Facebooku, ale pouze v rámci svých videohovorů. V této aplikaci jste si mohli vy, jako jediný uživatel, vyzkoušet vtipnou úpravu vašeho obličeje díky přední selfie kamerce.

Doposud však nešlo, aby při skupinovém hovoru využívali všichni stejnou funkci rozšířené reality. Nyní společnost Facebook představila novinku, díky které je toto umožněno. Přidává totiž efekty pro skupiny, které umožňují všem účastníkům videohovoru aplikovat jeden efekt v jeden okamžik na všechny.

Foto: Pixabay

Prozatím chce Facebook nabídnout přes 70 skupinových efektů, včetně her, kde hráči například soutěží o sestavení virtuálního hamburgeru. Navíc Facebook umožní od konce tohoto měsíce všem vývojářům vytvářet více takovýchto efektů pomocí svého rozhraní Spark AR API, takže se ještě do konce roku dozajista dočkáme mnoha dalších.

Mimo umožnění skupinových efektů rozšířené reality oznámil Facebook také další sérii menších funkcí, které do chatovací služby Messenger přicházejí. Jedná se o „slovní efekty“, které při použití konkrétní fráze spustí animaci přímo v chatu, jako je například fráze „Všechno nejlepší k narozeninám!“. Dále pak jsou k dispozici nové „Soundmojis“ a další efekty a funkce spojené s blížícím se halloweenem.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)