Foto: poskytnuto společností Huawei

VZHLED

Hned při prvním doteku poznáte, že se jedná o neobyčejně lehký mobilní telefon v poměru k tomu, jak je velký. Zároveň je tento telefon i velice tenký. Zadní strana je pak vyrobená ze skla, ale s matnou úpravou, takže můžete nabýt dojmu, že se jedná o levnější plast. Tato úprava byla zřejmě zapotřebí proto, aby se zde nezachytávaly žádné otisky prstů. Designově se pak jedná o typický kousek ze stáje Huawei s poznávacími znaky, jako jsou zaoblený infinity displej, čtečka otisků prstů integrovaná v displeji nebo krásná barva Starry Blue, která hází duhové odlesky.

DISPLEJ

Displej pak disponuje úhlopříčkou úhlopříčkou 6,575 palců s obnovovací frekvencí 120 Hz, což se dalo u vlajkové lodi čekat. Výhodou je také fakt, že displej je OLED s horním průstřelem pro přední fotoaparát. Barvy jsou v případě displeje velice kvalitní a spokojeni jsme byly i s pozorovacími úhly.

Foto: Lukáš Erlebach z IT pro Tebe

HARDWARE

V případě hardwaru je sice použit nový procesor Snapdragon 778G, který ale bohužel není vybaven technologií 5G, který bychom tedy v této cenové kategorii rozhodně očekávali. Operační systém o velikosti 8GB je pak naprosto dostačující. Kladně pak hodnotíme i velikost úložiště 128GB, které se dá však rozšířit o paměťovou kartu.

VÝDRŽ

Huawei standardně integruje svou technologii pro rychlonabíjení a i k tomuto modelu nabízí 66W adaptér. Díky tomu nabijete z nuly na sto za necelých 40 minut, což je skutečně ojedinělé ve vyšších cenových kategoriích. Výdrž je také úctyhodná a poděkovat za to můžeme baterii o kapacitě 4300 mAh.

FOTOAPARÁT

Hlavní fotoaparát se nachází na zadní straně, kde jsou hned pospolu čtyři snímače. Pro skutečné fotografie se však hlavně používají dva snímače, protože makro snímač a snímač hloubky se využívají jen zřídka. Důvodem je také fakt, že mají rozlišení pouze 2MPx. Kvalita fotografií je pak velice obstojné, ale občas je kazí umělá inteligence, která různě rozmazává okraje, vytahuje barvy nebo nepřirozeně dobarvuje obličej.

ZÁVĚR

Tento telefon má výborný displej s frekvencí 120Hz, výkon i zvuk. Velice obstojný je pak i fotoaparát. Bohužel nám tu stále chybí služby Googlu a nutno podotknout, že omezení ze strany Spojených států amerických dosti stěžují Huawei situaci. Tento telefon přichází na trh jako konkurence pro Realme GT 5G nebo Samsung Galaxy A52 5G s tím, že dostane cenovku 12 990 Kč.

Zdroj: tisková zpráva Huawei, uživatelské testování IT pro Tebe

POZITIVA

  • Displej s 120Hz frekvencí

  • elegantní design

  • rychlé nabíjení

NEGATIVA

  • Absence 5G a Google služeb
  • umělá inteligence ve fotoaparátu
  • Vyšší cenovka