Foto: poskytnuto společností HP

VZHLED

Již na první pohled vás jistě zaujme svou nízkou váhou, která je uzpůsobena tomu, aby se dal jednoduše přenášet do školy či do kanceláře. Celkový design je pak výsledkem několikaletého vývoje a působí decentně a elegantně. Nějaké výstřednosti bychom zde hledali marně. Přes relativně malé rozměry si designéři poradili vcelku krásně s rozložením klávesnice, které je uzpůsobeno tak, aby se uživatel nemusel nijak omezovat.

Na levé straně je pak bezpečnostní slot, dva porty USB 3.1 typu A a co musíme skutečně ocenit je zvukový konektor Jack 3.5. Na druhé straně je pak napájecí konektor typu pin-barrel, HDMI, port USB-C a slot pro SIM kartu. Tloušťka rámečku kolem displeje je zhruba průměrná. Nad displejem je pak kamerka, která by vzhledem k obavám ze špehování mohla mít například krytku, stejně jako to mají jiné modely od HP. Na první omak nám pak přišlo, že při otevírání displeje nepůsobil notebook příliš robustně, i když se může jednat o subjektivní dojem.

Foto: poskytnuto společností HP

HARDWARE

Uvnitř tohoto notebooku bije srdce v podobě procesoru AMD Ryzen 5 s rychlostí 2.7/3.7GHz a vestavěnými 4 jádry. Tento notebook má zkrátka velice dobrý poměr mezi výkonem a spotřebou energie. Výkonem pak dokáže překonat i nejnovější procesory Intel Core i5. Celý výkon pak podtrhuje grafická karta AMD Radeon Graphics a operační paměť DDR4 o kapacitě 8GB, což je na účely notebooku zcela dostačující. Vnitřní paměť je pak dnes již standardní SSD 256GB. Musíme uznat, že nejde o žádný herní notebook, jejíž ceny se samozřejmě pohybují také v jiné kategorii. V této cenové kategorii se však jedná o výjimečně dobrý, rychlý a spolehlivý notebook.

KLÁVESNICE A TOUCHPAD

Klávesnice je zde průměrná. Musíme ocenit, jak se výrobce vypořádal s rozložením jednotlivých kláves i přes menší rozměry. Díky tomu můžete pohodlně psát všemi deseti bez větších omezení. Na stisk jsou klávesy měkčí, takže při delším psaní netrpí ani vaše prsty. Touchpad je pak vzhledem k velikosti notebooku i velikosti displeje malý. Je to logické a slouží spíše jako nouzové řešení. Doporučujeme spíše užívat externí myš. Nicméně i tento touchpad reaguje velice rychle a je měkký.

ZVUK

Vzhledem k tomu, že tento notebook patří spíše do ekonomické třídy, nemůžeme očekávat žádné zázraky ani v případě zvuku. V praxi bychom tak hledali třeba subwoofer marně. Na druhou stranu když porovnáme konkurenční notebooky tak tento model patří rozhodně do té lepší poloviny a pro účely běžného poslechu hudby či filmu je naprosto dostačující.

HLUČNOST

Hlučnost tohoto modelu HP ProBook 635 Aero je pak průměrná, což je jistě potěšující zpráva. Při běžném používání textového editoru, brouzdání po internetu či přehrávání filmů je notebook tichý a dalo by se říci, že o něm ani nevíte. Pokud zkusíte nějakou hru, trochu se zadýchá, ale znovu je důležité zmínit, že jde o business notebook zařazený do ekonomické kategorie.

ZÁVĚR

Závěrem bychom určitě tento notebook doporučili každému, kdo ho potřebuje na home-office, do školy nebo jen chce mít praktický výkonný notebok, který se vejde do každého batohu. Mezi pozitiva určitě patří jeho nízká váha, jeho malá tloušťka, výjimečná výdrž baterie a poměrně výkonný procesor. Největší nevýhodou je pak přítomnost pouze jediného portu USB-C a podle některých i absence thunderboltu. Jinak se mu nedá v dané kategorii nic moc vytknout.

Zdroj: informace poskytnuty společností HP

POZITIVA

  • Lehký

  • hubený

  • Výjimečná výdrž baterie

  • výkonný

NEGATIVA

  • Pouze jeden port USB-C

  • Potřebný Thunderbolt