Foto: Pixabay

Facebook je celosvětově nejpopulárnější sociální síť. Spolu se svými dceřinnými společnostmi WhatsApp a Instagram pak tvoří velkou komunitu pokrývající většinu populace. Právě v tuto chvíli však došlo k výpadku všech webových stránek i služeb společnosti Facebook, což znamená i výpadek komunikačních platforem Messenger a WhatsApp a samozřejmě také Instagramu.

Podle dostupných informací jde konkrétní problém s DNS serverem, které mají za úkol překládání jednotlivých URL adres. To, že je něco špatně naznačuje i chybová hláška, která se objeví při načtení stránky DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN.

Foto: Pixabay

Výpadek jako takový pak je globální a trvá již více než hodinu. V tuto chvíli není známo žádné oficiální vyjádření společnosti ani to, kdy se služby opět zprovozní nebo co konkrétně způsobilo výpadek. V případě avizované chyby na straně DNS serverů může oprava trvat i několik desítek hodin a opětovné spuštění může probíhat postupně. Otázkou také je, zda nejde o rafinovaný hackerský útok, při kterém se odcizí naše osobní údaje.

Zdroj: TechCrunch.com (odkaz)