Foto: Pixabay

WhatsApp je, jak již bylo mnohokrát řečeno, je nejpopulárnější chatovací aplikací vůbec. Nově by měl dokonce částečně nahradit i službu „Zlatých stránek,“ které byly u nás po mnoha letech fungování prakticky zrušeny. Umožňuje to nejnovější update aplikace, který nabídne uživatelům možnost kontaktovat jakoukoliv firmu či společnost přímo prostřednictvím aplikace.

Uživatelé mohou vyhledávat nejen společnosti, ale také restaurace, maloobchodní prodejny, služby a další. Ovšem z pohledu firem není tato služba povinná. Je čistě na každé organizaci, zda nabídne své kontaktní údaje veřejně nebo zda o tento způsob kontaktování netouží. WhatsApp navíc dodává, že prozatím neplánuje ani ukládat informace o poloze uživatelů a ani o tom, jaké služby si vyhledávají.

V tuto chvíli nová verze Zlatých stránek běží v São Paulu a plánuje se masivní rozšíření do všech koutů země. V první vlně má údajně být Indie a Indonésie. Kdy však bude nasazena nová funkce v České republice není přesně jasné. Špatná zpráva je tak, že Matt Idema, viceprezident Facebooku pro zasílání obchodních sdělení konstatoval, že nevylučuje přidání reklam do WhatsAppu, protože reklamy jsou hlavní obchodní model Facebooku i jeho dceřinných společností. Zlaté stránky byly v dobách své slávy hojně využívány, ale po jejich ukončení nezbývá nic jiného, než kontakty na firmy vyhledávat na Googlu nebo na Firmy.cz. Zlaté stránky integrované do WhatsAppu by tím pádem mohly najít své věrné uživatele.

Zdroj: AndroidPolice.com (odkaz)