Foto: Pixabay

V dnešní době trápí mnoho lidí a mnoho bytů nepříjemná zatuchlina a plíseň. Problémy trápí zvlášť špatně zateplené domy a paneláky, kde se drží extrémní vlhkost. Řešením může být pořídit si nákladný systém pro odvlhčení bytů. Existuje však ještě jedno levnější a elegantnější řešení v podobě přenosného odvlhčovače Truelife Air Dehimidifier DH5 Touch, který navíc slouží jako čistička vzduchu.

Tento nový chytrý odvlhčovač je natolik výkonný, že za jediný den dokáže zkondenzovat až 12 litrů vody, která je ve vzduchu jako následek sušení prádla, vaření nebo jen obyčejného pocení. Normální vlhkost vzduchu v místnosti se pak pohybuje v závislosti na druhu místnosti i ročním období vždy kolem 50%.

Zdroj: Truelife.eu

Vlivem okolností se však může stát, že ve vaší ložnici se navýší vlhkost až na 90%, což je již bod, kdy dozajista budete mít za skříněmi či na zdech plíseň. Přesně těmto problémům můžete předcházet s odvlhčovačem stěn. Konkrétně Trulife Air Dehimidifier DH5 Touch navíc disponuje jednoduchým dotykovým displejem a je velice jednoduchý na manipulaci, a to díky pojezdovým kolečkům.

V zadní části je pak umístěn zásobník na zkondenzovanou vodu o objemu 2,5 litru, což nabízí dostatečnou sběrnou kapacitu, abyste nemuseli tento zásobník vyprazdňovat každou půlhodinu. V případě naplnění zásobníku vodu se pak přístroj sám vypne a signalizací upozorní na tento stav. Můžete tak být naprosto v klidu a nemusíte se obávat, že by zásobník přetekl.

Pokud se však nechcete vůbec obtěžovat s vyléváním vody, můžete odvlhčovač připojit pomocí hadičky k odpadu a nechat ho běžet v nepřetržitém režimu. V menu se dá i nastavit konkrétní doba, po kterou má běžet, a to díky časovači. V noci je pak možné aktivovat extra tichý noční režim, aby i přes noc jste měli filtrovaný vzduch s optimální vlhkostí.

Zdroj: Informace poskytnuty společností Truelife (odkaz)