Foto: Pixabay

WhatsApp je stále nejpopulárnější chatovací aplikací, a to i navzdory nesouhlasu velké skupiny uživatelů s jeho novými podmínkami. Nyní se však vedení této aplikace rozhodlo ukončit podporu pro některé konkrétní modely mobilních zařízení. Ukončení přijde spolu s nejnovější aktualizací od 1. listopadu. Po tomto datu si každý, kdo by chtěl komunikovat přes WhatsApp, bude muset pořídit nové mobilní zařízení.

WhatsApp během posledních týdnů aktualizovat a potažmo vylepšil řadu důležitých funkcí. Po nejnovějším updatu 1.listopadu by tak měla aplikace doznat velkých změn hlavně ze strany bezpečnosti. Bohužel to se již netýká zařízení, která budou mít ukončenou podporu, a to jsou ti s operačním systémem Android 4.0.4 nebo starší a iPhone s operačním systémem iOS 9 a starších.

Foto: Pixabay

Konkrétně tak přestane fungovat na:

  1. Samsung Galaxy S3 Mini, Trend II, Trend Lite, Ace 2
  2. LG Optimus F7, F5, L3 II Dual, F7 II, F5 II
  3. Sony Xperia
  4. Huawei Ascend Mate, Ascend D2
  5. Apple iPhone SE, 6S a 6S Plus

Pokud budou majitelé těchto zařízení chtít i nadále využívat služby WhatsAppu, budou muset pořídit nový telefon. Ideálně pak mluvčí WhatsAppu doporučuje co nejnovější model, protože zde mají záruku, že bude ještě nějakou dobu fungovat. Důvodem, proč WhatsApp ukončuje své služby je prostý, kvůli neustálému zdokonalování aplikace nemůže totiž zaručit, že by na těchto starších modelech fungovala aplikace správně.

Zdroj: The Sun.co.uk (odkaz)