Foto: Pixabay

Většinu společností v dnešní době poznamenala pandemie koronaviru a s tím související bezpečnostní opatření. Vedení společností muselo rychle a pružně zareagovat na nově nastalou situaci a odstartovat digitální transformaci svého byznysu. Tím si společnosti zajišťují, že klienti nebudou přicházet jen osobně nebo na webové stránky, ale že se svými klienty mohou komunikovat i přes mobilní zařízení.

Dříve se pod tímto pojmem skrýval pouze mobilní telefon, v dnešní době je tato kategorie daleko širší a zahrnuje i tablety nebo třeba chytré hodinky. Podle analytiků by po pandemii neměla ustat poptávka po mobilních aplikacích, ale spíše naopak, očekávají až pětinásobný nárůst poptávky. V mnoha případech pak vytvoření vlastní mobilní aplikace představuje jen rozšíření stávajícího informačního systému nebo třeba jen zpracování internetové aplikace do podoby mobilní aplikace.

Foto: Pixabay

Díky tomu není vývoj vlastní mobilní aplikace tak finančně náročný, jak se mnohé společnosti domnívají. Výhodou je, že společnost je neustále v přímém kontaktu se svými konečnými zákazníky a může tak tím nejdokonalejším způsobem cílit svou reklamu. Díky tomu bývá finanční návratnost těchto aplikací velice dobrá.

S postupem času se dokonce snižuje obtížnost tvorby aplikací pro různé platformy. V praxi tak hybridní způsob vývoje aplikace přináší nejen snížení objemu práce, ale zároveň i snížení pořizovací ceny za nové aplikace. Jisté však je, že většina společností, které chytře uchopili možnost vytvoření vlastní aplikace, evidují vysoké meziroční nárůsty svých zisků, a to v řádech desítek procent.

Pro vývoj aplikace je nutné si vybrat nějakého spolehlivého dodavatele, který vám zajistí spolehlivé a kvalitní dodání vámi požadované aplikace za přijatelnou cenu. V České republice jsou někteří dodavatelé zbytečně nadhodnocení, a proto se ne jedna společnost obrátila k našim sousedům na Slovensko, konkrétně na společnost Wame, které jim dokázala vyhovět a za výrazně nižší náklady dodala kvalitní aplikaci vytvořenou přesně dle přání klienta. O tom, že jde o seriózní společnost svědčí i její bohaté portfolio, ve kterém nalezneme i zakázky pro veřejnou správu.

Zdroj: informace poskytnuty společností Wame