Foto: Pixabay

BenQ GV30

Celkově velmi malý projektor s rozměry cca 20x20x12 cm v sobě ukrývá LED zdroj světla produkující svítivost 300 ANSI lumenů a rozlišení 1280×720 pixelů. Netradiční kapkovitý tvar má i svůj funkční důvod, výrobce díky němu umožňuje 135° široký úhel projekce otočením kolem horizontální osy. Kromě klasického napájecího jacka jsou pro přenos audio a video signálu k dispozici USB-C a HDMI 1.4b.

BenQ GS50

Projektor opatřený LED zdrojem světla rozsvítí Full HD 1920×1080 plochu výkonem 500 ANSI lumenů a podporou HDR. Je vyveden ve tvaru kvádru o rozměrech 19x15x15 cm a disponuje certifikaci IPX2 proti postříkání vodou a pádu. To dokládají zejména zelené boky projektoru s ochrannou vnější vrstvou proti vodě a vnitřní vrstvou z TPU. Pod krytem na jednom z boků se nachází bohatá konektorová výbava v čele s USB-C, zajišťujícím jak datový přenos, tak napájení projektoru, a dále HDMI 2.0 a standardní USB-A.

„Naše nové přenosné projektory poskytují komplexní zážitky při sledování filmů. Díky kombinaci bezdrátového přenosu, operačního systému Android TV a vícekanálového zvuku vedoucího z Bluetooth připojení nabízíme all-in-one řešení s důrazem na mobilitu a všestrannost,“ říká Steve Chu, prezident BenQ Europe, a dodává: „Projektory GV30 a GS50 jsou vhodné pro různé životní styly a stávají se partnerem při vnitřním i venkovním použití. Vzhledem ke svým vlastnostem odhalují nové kreativní způsoby, jak si užít zábavu ve velkém měřítku.“

Společnými prvky obou modelů je autentické podání barev díky technologii BenQ CinematicColor a 97% pokrytí barevného prostoru Rec. 709. Kvalitu obrazu dále umocňují speciálně navržené režimy, mezi kterými jsou například Kino a režim pro sledování přes den pro přirozený živý kontrast, maximální detaily v různém prostředí.

Jednou z hlavních vlastností je integrace kvalitního 2.1kanálového zvukového systému s oddělenými výškovými a středovými měniči a zvlášť vyhrazeným basovým reproduktorem, přinášejícím další úroveň zážitku při sledování filmů. Zvuková sestava byla vyvíjena týmem zabývajícím se zvykovým systémem BenQ treVolo a využívá všechny nabyté zkušenosti pro maximální vyvážení filmového zvuku, vylepšení hloubky, čistoty, zřetelnosti a celkového efektu.

Projektory BenQ GV30 a GS50 umožňují kompletně bezdrátový přenos z Android zařízení, ale také iOS a osobních počítačů. Integrovaný operační systém Android TV znamená také přímý přístup k obchodu Google Play a tedy i dalším multimediálním službám a aplikacím pro sledování filmů a hraní her.

Výdrž projektorů na baterii 2,5 hodiny bohatě vystačí na promítnutí celovečerního filmu.

Zdroj: tisková zpráva společnosti BenQ