Foto: Pixabay

O CO TEDY JDE?

Dnes budeme testovat pec na mini pizzu CLATRONIC PO 3682, která má hned několik předností. Předně se nejedná o pec na klasickou pizzu, ale o pec na šest kusů mini pizzy o průměru zhruba 11cm. Uvnitř této pece se nachází dvě topné spirály, a to jedna ze shora a druhá zespodu. Navíc je pec vybavena i ručně vyráběným terakotovým krytem ve tvaru pravé italské pece.

Tento terakotový kryt není jen vkusnou ozdobou navozující italskou atmosféru, ale také slouží jako izolant. Po vzoru italský mistrů pizzy tak udržuje v peci stálou teplotu, která je ideální proto, aby byla vaše pizza správně a rovnoměrně propečena. Pro vytápění jsou pak nezbytné výše zmíněné topné spirály, které se postarají o to, aby pizza byla zespodu do křupava propečená a zároveň bude sýr navrchu krásně rozteklý.

A CO S TÍM?

Pizza pec má šest různých otvorů a šest lopatiček. Pec má optimální velikost, abyste ji umístili doprostřed stolu a vedli příjemnou společenskou zábavu zatímco si budete dělat vlastní pizzu. Výhoda je ta, že si můžete těsto a suroviny dát do mističek doprostřed stolu a každý si může dle libosti dát na pizzu, co jen chce. Tato pizza pec tak umožňuje péct šest různých druhů pizzy zároveň.

Každá pizza pak může mít rozměry 11 cm a dle instrukcí výrobce probíhá pečení na odnímatelné základní desce z nerezové oceli a prý k tomu není potřeba žádný tuk. Naše redakce však doporučuje řídit se našimi doporučeními viz níže. Pro více inspirace přiložil výrobce do pece i malou kuchařku. Důležitou zprávou je, že vzhledem k menší velikosti a propracované technologii se jedna pizza peče jen 5-7 minut.

DOPORUČENÍ

V testování jsme však zjistili jednu informaci, kterou bohužel výrobce neuvedl, ale o kterou se s vámi rádi podělíme. Doporučujeme si lopatičky před nanesením těsta potřít olejem, protože v opačném případě se vám těsto přilepí. Dalším doporučením je, abyste těsto měli co nejtenčí a dávali tam nízkou vrstvu surovin. Pokud však dáte tlusté těsto a ještě kopec ingrediencí, stane se to, že jednak lopatičku přes terakotový kryt ani nedáte dovnitř. Dále riskujete, že se vám sýr bude dotýkat horní topné spirály, čímž by se mohla pizza i vznítit a za poslední riskujete to, že při pečení vám veškerý obsah vyteče na tác pod lopatičkou, pod kterým je spodní topná spirála. Výsledek je ten, že se veškeré vyteklé sugo připálí a začne to kouřit. Pokud však dodržíte tyto opatření, bude vám pizza pec výborně sloužit.

ZÁVĚR

Závěrem můžeme jen říci, že tento produkt lze při dodržení našich rad jistě doporučit. Jde o příjemnou společenskou zábavu, která lze provozovat nejen v letních měsících, ale celoročně. Navíc je zde výhoda, že si v jeden okamžik můžete připravit až šest naprosto různých druhů pizzy.

Redakce děkuje za zapůjčení společnosti Electroworld

Zdroj: informace převzaty od společnosti Clatronic