Foto: Pixabay

Společnost Apple je mimo jiné výrobcem slavného mobilního telefonu iPhone, který rozhodně patří k těm nejdražším a podle společnosti Apple i těm nejlepším. Uživatelé by možná čekali, že za tuto velkou investici dostanou skutečně to nejlepší. Nyní však společnost Apple přišla s překvapivým oznámením.

Na stránkách podpory se nově objevilo varování, že by milovníci motorek neměli s sebou na svou motorku brát i svůj iPhone. Důvodem je, že amplitudové vibrace, resp. vibrace generované vysoce výkonnými motory motocyklů, se přenášejí do řídítek a následně tyto vibrace putují i do iPhona.

Foto: Pixabay

Zde pak může totiž dojít k trvalému poškození fotoaparátu. Podle dostupných informací se již uživatelé bouří a hromadně dotazují ve vyhledávači Google, jak vyřešit tento problém. Většinou totiž používali iPhone upevněný na řídítkách jako navigaci. Společnost Apple však doposud nezdůvodnila, proč vydala varování, ale pouze uvedla, že vibrace působí zejména na optické stabilizace obrazu (OIS) a automatické zaostřování (AF).

Nabízí se tak řešení v podobě nějakého speciálního držáku, který dokáže pohltit vibrace. Je pak trochu s podivem, že levné mobilní telefony dokáží tyto vibrace ustát a exkluzivní model nikoliv. Na mnoha diskuzních fórech pak byla výsledkem úsměvná rada – kupte si levný telefon na navigaci a iPhone si nechte do kanceláře.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)