Foto: poskytnuto společností Adaptic

Změny, které se dlouhodobě zúročí

První impulz práce z domova přinesl zmatek, bylo třeba zajistit kvalitní připojení, organizovat spolupráci, nastavit pravidla sdílení informací. Pro mnoho domácností to také znamenalo vybavit se kancelářskou technikou. Největším a nejčastějším hříchem však stále je absence kvalitní židle. Jistě, občasný volnější den můžete vyřídit emaily i od stolu v kuchyni. Možná je lákavé udělat si pohodlí a agendu odklikat z gauče. Systematické práci v delším časovém objemu se však musíte věnovat z klidného a dobře vybaveného místa.

Foto: poskytnuto společností Adaptic

Když vám židle padne na míru

V kanceláři také určitě nepoužíváte obyčejné tvrdé dřevěné židle ani gauč. Kvalitní zdravotní židle vám musí nabídnout pevnou oporu zad, možnost polohovat výšku sedáku i opěrek a především, musí soustavně podporovat správné držení těla. A to mnohdy neumí ani drahá kancelářská křesla. Daleko lepší alternativou je však zdravotní židle.

V čem se tak zásadně liší zdravotní židle a běžné kancelářské křeslo? Na první pohled jsou oba modely podobné – vysoká opěrka zad, často i nastavitelná opěrka hlavy, podpěrky rukou, mechanismus pro uzpůsobení výšky sedáku. Vše v elegantních barvách a kvalitních materiálech. Kancelářská židle vás však usadí pevně a definitivně zafixuje bederní část páteře. Na židli však sedíte pasivně. Zdravotní židle oproti tomu využívá efektivní mechanismus výkyvného sedáku, kde na židli sedíte aktivně, což je pro tělo prospěšné.

Nejen pohodlná – vyzkoušejte zdravé sezení

Kdykoliv na zdravotní židli přenesete váhu, opřete se do zad, vychýlíte k jedné straně, posunete nohu, veškerý pohyb spustí přirozenou lavinu a nechá reagovat svalové skupiny zad, břicha i pánve. Židle tak neustále udržuje svalový tonus a napětí, podporuje a posiluje střed těla a pomáhá vám držet se zpříma. Zapomeňte na rozbolavělé vstávání po dlouhé práci, zapomeňte na bodavou bolest v zatuhlých trapézách nebo bolest hlavy. Zdravotní židle vás zbaví bolesti zad, i když budete sedět.

Správné držení těla přinese úlevu

Udržet správné držení těla na běžné kancelářské židli vyžaduje neustálé přemýšlení nad vzpřímeným držením těla a díky dlouhá léta pěstovaným zlozvykům může být správné držení dokonce bolestivé. Některé změny je však možné napravit. Zdravotní židle Adaptic zpevňují stabilizační systém páteře, podporují přirozenou pohyblivost pánve, dokážou tak nejen odstranit vleklé problémy, ale dokonce předejít výhřezu ploténky nebo upraví následky vznikající skoliózy.

Židle Adaptic Desire jsou vhodné pro všechny typy postav, komfortnímu sezení přidává navíc i příjemný potah z pravé kůže. Příjemná adaptivní opěrka kopíruje pohyby zad a hlavy a úprava sedáku dovoluje usadit se nejen dokonale zpříma, ale i tzv. relaxační sezení.

Adaptic v modelové řadě Comfort představuje souhru komfortu, ergonomie a zdraví, navíc s elegantním moderním designu. A v rámci nabízených variant vzniká i speciálně upravená řada MIO Kids pro děti s výškou postavy od 120-168 cm. I židle pomáhá správnému vývoji páteře, předchází skolióze a co nejdůležitější, dokáže vštípit dětem zdravé a pevné základy při sedu. Péče o zdraví a osobní komfort důležitá, naučme děti vnímat rozdíly a vybírat si pouze kvalitní produkty.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Adaptic